Van, aki egyenesen rajong a padlizsánért, míg mást teljesen kirázza tőle a hideg. Talán mégis van olyan étel, ami által meg lehet kedvelni ezt a lila zöldséget. Ez pedig nem más, mint a rakott padlizsán. De miként is kell ezt tökéletesen elkészíteni? Megmutatjuk!

Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 30 dkg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 paradicsom körszeletekre vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra törve
- 2 paradicsom apró kockára vágva
- 2 zöldpaprika
- só
- bors
- kevés őrölt kömény
- kevés szegfűbors
- 1 evőkanál paradicsompüré
- vaj
Elkészítés:
A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában), ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és fél órára sós, citromos vízbe tesszük. A vajban megpirítjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a felkarikázott paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst, és kb. 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, felöntjük 3 pohár vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, szegfűborssal, és további kb. 10 percig főzzük. A padlizsánokat – amennyire tudjuk – kinyomkodjuk, és napraforgóolajban barnára sütjük, majd leitatjuk róluk az olajat. Sütés közben sózzuk a padlizsánszeleteket! Egy tűzálló tálban egy sorban letesszük a padlizsánok felét, ráöntjük a húsos szót, majd a tetejükre a padlizsánok másik részét. A padlizsánok tetejére tesszük a karikára vágott paradicsomokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy uborkás joghurtot, mivel elég fűszeres.