Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rakott padlizsán

Van, aki egyenesen rajong a padlizsánért, míg mást teljesen kirázza tőle a hideg. Talán mégis van olyan étel, ami által meg lehet kedvelni ezt a lila zöldséget. Ez pedig nem más, mint a rakott padlizsán. De miként is kell ezt tökéletesen elkészíteni? Megmutatjuk!

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 30 dkg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 paradicsom körszeletekre vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra törve
  • 2 paradicsom apró kockára vágva
  • 2 zöldpaprika
  • bors
  • kevés őrölt kömény
  • kevés szegfűbors
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • vaj

Elkészítés:

A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában), ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és fél órára sós, citromos vízbe tesszük. A vajban megpirítjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a felkarikázott paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst, és kb. 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, felöntjük 3 pohár vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, szegfűborssal, és további kb. 10 percig főzzük. A padlizsánokat – amennyire tudjuk – kinyomkodjuk, és napraforgóolajban barnára sütjük, majd leitatjuk róluk az olajat. Sütés közben sózzuk a padlizsánszeleteket! Egy tűzálló tálban egy sorban letesszük a padlizsánok felét, ráöntjük a húsos szót, majd a tetejükre a padlizsánok másik részét. A padlizsánok tetejére tesszük a karikára vágott paradicsomokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy uborkás joghurtot, mivel elég fűszeres.