Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve
A félig sült tészta tejére:
2-3 ek baracklekvár
A töltelékhez:
3 tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve
A tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük, kb. 15 perc alatt, míg a tészta teteje megszilárdul.
Kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket (aminek a hozzávalóit csak villával összekeverjünk) és a sütőbe vissza téve készre sütjük.
A 4 tojásfehérjét a sóval, citromlével, a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.
A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne.
Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.
Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.