Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rákóczi-túrós házilag

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

1/2 cs sütőpor

1 késhegynyi szódabikarbóna

12 dkg vaj

12 dkg cukor

1 tojássárgája

1 dl tejföl

fél citrom reszelt héja és leve

A félig sült tészta tejére:

2-3 ek baracklekvár

A töltelékhez:

3 tojássárgája

50 dkg túró

15 dkg cukor

1/2 citrom reszelt héja és leve

A tetejére:

4 tojásfehérje

15 dkg porcukor

1 csipet só

1-2 csepp citromlé

2-3 ek baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük, kb. 15 perc alatt, míg a tészta teteje megszilárdul.

Kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket (aminek a hozzávalóit csak villával összekeverjünk) és a sütőbe vissza téve készre sütjük.

A 4 tojásfehérjét a sóval, citromlével, a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.

A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne.

Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.

Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.