Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Póréhagymás burgonyaleves

Egy jó tartalmas levesnél nincs is jobb a hideg estéken. Pláne, ha nem igényel túl sok időt az elkészítése. A póréhagymás burgonyaleves is ilyen, amit még egy pirított szalonnával lehet ízletesebbé varázsolni.

Hozzávalók:

  • 1 közepes póréhagyma
  • 4 nagyobb burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 leveskocka
  • 17,5 dkg tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1,5 l víz
  • 10 dkg bacon

Elkészítés:

A póréhagymát 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. A zsiradékon pár percig pirítjuk a póréhagymát, a krumplit hozzátesszük, felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk, és beletesszük a leveskockákat (vagy előre elkészítjük a levesalapot, és azzal öntjük fel). A krumpli puhulásáig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a liszttel csomómentesen elkeverjük, a forró léből kb. 1-1,5 dl-t elkeverünk benne, majd behabarjuk a levest. 5 percig alacsony lángon főzzük még. A bacon apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, majd a levessel tálaljuk.