Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Pirított hagymás burgonyaleves

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1,5 l zöldség alaplé
1 + 1 nagy fej hagyma

bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A kisebb fej hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, és botmixerrel pürésítjük a levesünket, ha túl sűrűnek találnánk, vízzel hígítjuk; majd sózzuk-borsozzuk.
A nagyobb fej hagymát apróra vágjuk, zsiradékon sóval, borssal barnára pirítjuk, karamellizáljuk. Az így elkészített pirított hagymát a leveshez adjuk, forrón tálaljuk.