Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pirított hagymás burgonyaleves

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1,5 l zöldség alaplé
1 + 1 nagy fej hagyma

bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A kisebb fej hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, és botmixerrel pürésítjük a levesünket, ha túl sűrűnek találnánk, vízzel hígítjuk; majd sózzuk-borsozzuk.
A nagyobb fej hagymát apróra vágjuk, zsiradékon sóval, borssal barnára pirítjuk, karamellizáljuk. Az így elkészített pirított hagymát a leveshez adjuk, forrón tálaljuk.