Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pille szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

38 dkg finomliszt

8 dkg porcukor

8 dkg mangalica zsír

10 g szalalkáli

1 tojás

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

1 csomag vaníliás cukor

1 dl tej

3 dkg margarin (a sütőlap bekenéséhez)

A krémhez:

5 dl tej

5 dkg finomliszt

5 dkg cukor

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A szalagárét a tejben feloldjuk.

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.

A tésztát 4 cipóba osztjuk, és egyenként vékony, kb. 30 x 22 cm-es lapokká nyújtjuk.

A sütőt előmelegítjük, és a sütőlapot, vagy ha az nincs a tepsi hátulját, vékonyan bemargarinozzuk. A kinyújtott tésztát a nyújtófára lazán felcsavarjuk, és arról könnyen ráteríthetjük a sütőlapra. 200 fokon kb. 8 perc alatt rózsaszínre sütjük. A kisült lapot tálcára csúsztatjuk, és jöhet a következő.

Amikor a lapok kisültek, megfőzzük a krémalapot. A lisztet és a kristálycukrot simára keverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Amikor megfőtt, kihűtjük, közben néha megkeverjük. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a krémalap teljesen kihűlt, összedolgozzuk a cukorral kikevert vajjal.

Megtöltjük a lapokat, arányosan háromfelé osztva a krémet.

A süteményt csak másnap szeleteljük, addig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával jó, ha kivesszük a hűtőből.