Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns csirkeleves asztalt paradicsommal

Ha szereted a keleti ízeket, akkor ezt a tartalmas, pikáns csirkelevest is imádni fogod. Az aszalt paradicsomnak köszönhetően egészen különleges ízvilág jön össze a fazékban. Egy kis változatosságot pedig sosem rossz bevinni az étkezésekbe.

Hozzávalók:

  • 1 kis répa
  • 1 kis szál újhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 kápia paprika
  • 1 kis lilahagyma
  • 1 chili (elhagyható)
  • 50 dkg csirkehús
  • 1 ek currypaszta
  • 1,5 l húsleves
  • 3 dl kókusztej
  • 3 ek mogyoróolaj (vagy napraforgó)
  • só, bors

Elkészítés:

A répát, újhagymát, szárzellert, paprikát, lilahagymát megtisztítjuk, gyufaszál-méretűre vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk. A húst is felcsíkozzuk, egy másik kis lábasban előfőzzük, mikor a vízen megjelenik a hab, leszűrjük, félretesszük. Egy lábasba öntjük az olajat, rádobjuk a zöldségeket. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a húslével. Forrás után 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a főtt csirkemellet, a curryt és a kókusztejet és egy nagy csipet sót, majd az asztalt paradicsomot. Újraforrás után megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk és kész is.