Ha szereted a keleti ízeket, akkor ezt a tartalmas, pikáns csirkelevest is imádni fogod. Az aszalt paradicsomnak köszönhetően egészen különleges ízvilág jön össze a fazékban. Egy kis változatosságot pedig sosem rossz bevinni az étkezésekbe.
Hozzávalók:
- 1 kis répa
- 1 kis szál újhagyma
- 1 szál szárzeller
- 1 kápia paprika
- 1 kis lilahagyma
- 1 chili (elhagyható)
- 50 dkg csirkehús
- 1 ek currypaszta
- 1,5 l húsleves
- 3 dl kókusztej
- 3 ek mogyoróolaj (vagy napraforgó)
- só, bors
Elkészítés:
A répát, újhagymát, szárzellert, paprikát, lilahagymát megtisztítjuk, gyufaszál-méretűre vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk. A húst is felcsíkozzuk, egy másik kis lábasban előfőzzük, mikor a vízen megjelenik a hab, leszűrjük, félretesszük. Egy lábasba öntjük az olajat, rádobjuk a zöldségeket. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a húslével. Forrás után 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a főtt csirkemellet, a curryt és a kókusztejet és egy nagy csipet sót, majd az asztalt paradicsomot. Újraforrás után megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk és kész is.