Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns avokádós csirkeleves

Az avokádó igen megosztó, vagy szeretik, vagy nem. Biztatásképpen mondjuk, hogy kiváló alapanyag, ami rengeteg húsféléhez passzol. Például a csirkéhez is, akár leves feltétjeként is remekül funkcionál. Ez az avokádós csirkeleves erre a bizonyíték.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter húsleves alaplé
  • 1 csomag korianderzöld
  • 1 avokádó
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fél citrom

Elkészítés:

Az alaplevet beleöntjük egy kis fazékba, beletesszük az kis kockákra vágott csirkemellett. Fűszerezzük sóval és borssal. A répákat megtisztítjuk, megmossuk, majd apró kockákra daraboljuk. Hozzáadjuk a csirkéhez. Fűszerezzük sóval és borssal, és beletesszük a zúzott fokhagymát is. Kis lángon főzzük. Közben az avokádót félbevágjuk, a magot ellentétes irányba forgatva elválasztjuk az avokádó húsától, majd kiemeljük. Egy evőkanál segítségével óvatosan megpróbáljuk egészben kiszedni a héjából. Feldarabolj, és a citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az újhagymát felkarikázzuk, a korianderzöldet apróra vágjuk. Amikor a levesbe megfőtt a zöldség és a hús, hozzáadjuk az újhagymát, és elzárjuk a lángot a fazék alatt. Forrón, az avokádó kockákkal, korianderzölddel megszórva tálaljuk.