Az avokádó igen megosztó, vagy szeretik, vagy nem. Biztatásképpen mondjuk, hogy kiváló alapanyag, ami rengeteg húsféléhez passzol. Például a csirkéhez is, akár leves feltétjeként is remekül funkcionál. Ez az avokádós csirkeleves erre a bizonyíték.

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csomag újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter húsleves alaplé
- 1 csomag korianderzöld
- 1 avokádó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fél citrom
Elkészítés:
Az alaplevet beleöntjük egy kis fazékba, beletesszük az kis kockákra vágott csirkemellett. Fűszerezzük sóval és borssal. A répákat megtisztítjuk, megmossuk, majd apró kockákra daraboljuk. Hozzáadjuk a csirkéhez. Fűszerezzük sóval és borssal, és beletesszük a zúzott fokhagymát is. Kis lángon főzzük. Közben az avokádót félbevágjuk, a magot ellentétes irányba forgatva elválasztjuk az avokádó húsától, majd kiemeljük. Egy evőkanál segítségével óvatosan megpróbáljuk egészben kiszedni a héjából. Feldarabolj, és a citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az újhagymát felkarikázzuk, a korianderzöldet apróra vágjuk. Amikor a levesbe megfőtt a zöldség és a hús, hozzáadjuk az újhagymát, és elzárjuk a lángot a fazék alatt. Forrón, az avokádó kockákkal, korianderzölddel megszórva tálaljuk.