Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Patiszon krémleves sajtos krutonnal

A patiszont a legtöbb esetben rántani szoktuk, pedig köretnek, párolva is megállja a helyét. De mint oly sok zöldség, krémlevesnek is tökéletes alapanyag.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb patiszon
  • 2 burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • olaj

Elkészítés:

A patiszont, a burgonyát és a fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk, majd vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük, közben fűszerezzük. Ha a zöldségek megpuhultak, leturmixoljuk. Serpenyőben megpirítjuk a kenyereket, és az egyik oldalukra reszelt sajtot halmozunk, majd megfordítjuk, és rápirítjuk a kenyérre a sajtot. Tálaláskor a levest a tányérba szedjük, ráhelyezzük a sajtos kenyeret, és zöldfűszerrel díszítve kínáljuk.