Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos kosárkák

Hogyan lehet a reggelt még szebbé tenni? Talán egy jó reggelivel. Ez a mutatós, paradicsomos kosárka is egy ilyen, nem csak az olasz ízek kedvelőinek. A tésztát készen lehet megvásárolni, ezért pillanatok alatt elkészül a meleg, omlós, illatozó töltött kosárka.

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 4 ek bazsalikomos pesto
  • 6 koktélparadicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • néhány levél bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. A tartletforma átmérőjűnél kb. 2 centiméterrel nagyobb átmérőjű korongokat szaggatunk egy kör alakú tál vagy tányér segítségével. A korongokat belenyomkodjuk a formába, majd megkenjük 1-1 teáskanálnyi pesztóval. A paradicsomokat megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. A pesztós tartletek tetejére helyezünk annyi paradicsomot, hogy a tésztát betakarja. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, majd egy sütőlemezre rendezzük a formákat, és kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük, és óvatosan kifordítjuk a formából. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.