Hogyan lehet a reggelt még szebbé tenni? Talán egy jó reggelivel. Ez a mutatós, paradicsomos kosárka is egy ilyen, nem csak az olasz ízek kedvelőinek. A tésztát készen lehet megvásárolni, ezért pillanatok alatt elkészül a meleg, omlós, illatozó töltött kosárka.
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas leveles tészta
- 4 ek bazsalikomos pesto
- 6 koktélparadicsom
- 10 dkg trappista sajt
- néhány levél bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. A tartletforma átmérőjűnél kb. 2 centiméterrel nagyobb átmérőjű korongokat szaggatunk egy kör alakú tál vagy tányér segítségével. A korongokat belenyomkodjuk a formába, majd megkenjük 1-1 teáskanálnyi pesztóval. A paradicsomokat megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. A pesztós tartletek tetejére helyezünk annyi paradicsomot, hogy a tésztát betakarja. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, majd egy sütőlemezre rendezzük a formákat, és kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük, és óvatosan kifordítjuk a formából. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.