Bár nincs húsvét, de miért ne lehetne évközben is bárányhúsból főzni. Most egy igazán ízgazdag raguban mutatjuk meg ennek az alapanyagnak a ngyszerűségét.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált bárányhús
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl paradicsomlé
- 10 dkg szárított paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 1 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 15 dkg parmezán sajt
- 1 csomag száraz tészta
Elkészítés:
A bárányhúst egy serpenyőbe morzsoljuk, és olaj nélkül közepes lángon elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a sót és a borsot. Amikor már kezd barnább lenni, beletesszük a hagymát, pár perccel később pedig a fokhagymát. Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a felaprított bazsalikomot. A szárított paradicsomot feldaraboljuk, szintén hozzádobjuk a raguhoz, és összeforraljuk. A tésztát kifőzzük bő, sós vízben, majd leszűrjük, és a raguval tálaljuk.