Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos bárányragu tésztával

Bár nincs húsvét, de miért ne lehetne évközben is bárányhúsból főzni. Most egy igazán ízgazdag raguban mutatjuk meg ennek az alapanyagnak a ngyszerűségét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált bárányhús
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl paradicsomlé
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 1 csomag száraz tészta

Elkészítés:

A bárányhúst egy serpenyőbe morzsoljuk, és olaj nélkül közepes lángon elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a sót és a borsot. Amikor már kezd barnább lenni, beletesszük a hagymát, pár perccel később pedig a fokhagymát. Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a felaprított bazsalikomot. A szárított paradicsomot feldaraboljuk, szintén hozzádobjuk a raguhoz, és összeforraljuk. A tésztát kifőzzük bő, sós vízben, majd leszűrjük, és a raguval tálaljuk.