Elég egy ilyen egytálétel ahhoz, hogy egy szempillantás alatt Olaszországban érezzük magunkat. Ha valakik, az olaszok igazán értenek a tésztaételekhez. Talán a legjobb párosítás a ricotta és a tészta, jelen esetben az óriási kagyló, ízletes paradicsomágyon sütve.
![](https://resr.hu/wp-content/uploads/2025/02/orias_kagyloteszta_.jpg)
Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált hús
- 400 ml passzírozott paradicsom
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet oregánó
A töltelékhez:
- 25 dkg ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 5 ek parmezán+ 3 ek a tetejére
- 2 marék friss spenót
- 20 db óriás kagylótészta
- só
- bors
Elkészítés:
A raguhoz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá a hús, amit körbepirítunk. Ha ez kész, ráöntjük a paradicsomot, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majoránnával és oregánóval. Amíg a ragu rotyog, összedobjuk a tölteléket: ehhez először kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot egy gerezd fokhagyma társaságában. Ha kész, félretesszük egy keverőtálba, rákanalazzuk a ricottát, mehet bele a tojás, a parmezán, a só és a bors, majd összekeverjük az egészet. A kagylótésztát forrásban lévő sós vízben félkeményre főzzük, de még mielőtt teljesen al dentére készülne leszűrjük, mert a sütőben is kap még egy kis hőkezelést majd. A kagylótésztákat egyesével megtöltjük, és rátesszük a paradicsomos ragura, majd jó alaposan megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.