Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomágyon sült óriási kagylótészta ricottával

Elég egy ilyen egytálétel ahhoz, hogy egy szempillantás alatt Olaszországban érezzük magunkat. Ha valakik, az olaszok igazán értenek a tésztaételekhez. Talán a legjobb párosítás a ricotta és a tészta, jelen esetben az óriási kagyló, ízletes paradicsomágyon sütve.

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 400 ml passzírozott paradicsom
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet oregánó

A töltelékhez:

  • 25 dkg ricotta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 5 ek parmezán+ 3 ek a tetejére
  • 2 marék friss spenót
  • 20 db óriás kagylótészta
  • bors

Elkészítés:

A raguhoz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá a hús, amit körbepirítunk. Ha ez kész, ráöntjük a paradicsomot, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majoránnával és oregánóval. Amíg a ragu rotyog, összedobjuk a tölteléket: ehhez először kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot egy gerezd fokhagyma társaságában. Ha kész, félretesszük egy keverőtálba, rákanalazzuk a ricottát, mehet bele a tojás, a parmezán, a só és a bors, majd összekeverjük az egészet. A kagylótésztát forrásban lévő sós vízben félkeményre főzzük, de még mielőtt teljesen al dentére készülne leszűrjük, mert a sütőben is kap még egy kis hőkezelést majd. A kagylótésztákat egyesével megtöltjük, és rátesszük a paradicsomos ragura, majd jó alaposan megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.