Hozzávalók: 12 szalonna csík 12 kelbimbó juharszirup fekete bors Elkészítése: A szalonna csíkokat kiterítjük egy vágódeszkán. Megkenjük a juharsziruppal. Sózzuk
Hozzávalók: 8 sertésszelet 30 dkg gomba 1 paprika 1 paradicsom 1 vöröshagyma 1 kk pirospaprika 0,5 dl olaj 20 dkg
Hozzávalók: 1 csomag kész leveles tészta 2 nagy paradicsom 10 dkg sajt só bors oregánó 1 tojás a lekenéshez Elkészítés:
Hozzávalók: só és fekete bors 4 evőkanál száraz fehérbor 2 dl hal- vagy zöldségalaplé, lehetőleg házi 3 dkg vaj kis
Hozzávalók: 2 csomag zöldspárga 5 db újhagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl főzőtejszín só ízlés szerint frissen őrölt bors ízlés
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg darált háztartási keksz 5 evőkanál kakaópor 3 evőkanál baracklekvár 1 evőkanál rum 5 dkg vaj
Hozzávalók: 2 kanál finomliszt 2 dl tej 2 kanál tejföl 10 dkg trappista sajt 50 dkg lasagne tészta 25 dkg
Hozzávalók: 50 dkg barna csiperkegomba 1 közepes fej vöröshagyma 5 ek olívaolaj 1 evőkanál finomliszt 3 ek tejföl 1 leveskocka
80 dkg édesburgonya 60 dkg csirkemell 1 kaliforniai paprika 1 csokor petrezselyem 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók: 20 dkg görögdinnye 1 csokor bazsalikom 10 dkg mozzarella 1 ek olívaolaj 1 teáskanál vörösborecet vagy balzsamecet 1 csipet