Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 ek dijoni mustár
3 kk balzsamecet
2 ek víz
8 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0,5 közepes póréhagyma
2 ek kapribogyó
4 csemegeuborka
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított, apró szemű újkrumplit egy evőkanálnyi olívaolajon saját gőzében, fedő alatt megpárolunk. Amíg puhul, elkészítjük az öntetet.
Dijoni mustárt balzsamecettel, vízzel, olívaolajjal, egy csipet sóval és egy kevés frissen őrölt borssal simára keverjük.
Ha kihűlt, a krumplit a felkarikázott póréhagymával, kapribogyóval, az apróra vágott csemegeuborkával együtt a mustáros öntetbe forgatjuk.
Friss bazsalikomlevelekkel vagy kakukkfűvel díszítjük.