Hozzávalók: 50 dkg liszt kis sütőpor 2 tojás 1 pohár tejföl 1 kocka margarin 4 teáskanál só 4 dkg élesztő
Hozzávalók: 1 nagy csülök 0,5 kg savanyú káposzta 1,5 kg burgonya 1 fej vöröshagyma zsír só, bors babérlevél pirospaprika Elkészítés:
Hozzávalók: 30 dkg vöröslencse 15 dkg bacon 2 sárgarépa 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 chili 1 ek
Hozzávalók: A raguhoz: 2 ek olívaolaj 1 közepes fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 50 dkg sűrített paradicsom 30 dkg sonka
Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 nagy sárgarépa 1 alma 1 babérlevél 1 tk só Az öntethez: 4 ek méz 0,5
Hozzávalók: 1 csirkemell filé 2 közepes sárgarépa 5 cm gyömbér 2 gerezd fokhagyma 6 teáskanál piros curry paszta 2 dl
Hozzávalók: 1 nagy konzerv főtt csicseriborsó 3 ek olívaolaj 1 tk sütőpor 2 tk őrölt római kömény 1 tk morzsolt
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 2,5 dkg élesztő 3 dl tej 1 teáskanál cukor 5 dkg margarin 2 púpozott tk só
Hozzávalók: 1 kisebb káposztának a fele 1 nagy fej hagyma 2 sárgarépa 1 zöldpaprika 1 kis konzerv paradicsompüré só kakukkfű
Hozzávalók: 2 kígyóuborka 1 kisebb fej káposzta 4 fehér paprika 3 nagy fej hagyma só ízlés szerint ecet ízlés szerint