A burek vagy börek a Balkán egyik kultikus étele, annyira elterjedt és hétköznapi, mint itthon a kakaós csiga vagy a
A spenót az egyik olyan “zöld étel”, amit a gyerekek azonnal visszautasítanak. Sokan még felnőtt korukban sem barátkoznak meg ezzel
Az egyik legegészségesebb, legkevesebb kalóriát tartalmazó hús a nyúlé. Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint bármilyen más húst. Egy átlagos pörköltnél
Nem mindenki szereti a túl bonyolult desszerteket. A csupa túrós süti pont nem ebbe a kategóriába tartozik, ugyanis nevezhetnénk villámgyors
A keleti konyhában gyakran használnak az ételekbe mogyorót. Nálunk általában csak desszertek alapanyagaként kerül egy-egy ételbe. Pedig kiváló ízesítő, és
Már nem tart sokáig a medvehagyma szezonja. Használd még ki ezt a pár napot, ehhez nyújtunk ötletet. A medvehagymás pite
Azon túl, hogy a medvehagyma isteni, ízes “ételízesítő”, tökéletesen alkalmas az ételek megszínezésére is. Ilyen például egy tészta vagy egy
Ránézésre nehéz elképzelni, hogyan lehet egy ilyen pompás zebratortát elkészíteni. Csupán egy kis fifika szükséges ahhoz, hogy egy ilyen látványos,
Van, aki egyenesen rajong a padlizsánért, míg mást teljesen kirázza tőle a hideg. Talán mégis van olyan étel, ami által
Ezzel az étellel egy kicsit Indiába utazhatunk. Legalábbis a fűszerek, az ízvilágnak köszönhetően biztosan. A gomba masala egy isteni ragu-szerű