Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Omlett szuflé

Tojásból nem csak rántottát, tükörtojást, vagy ha édességről beszélünk, palacsintát lehet sütni, sokkal komolyabb szintre emelhető ez az alapanyag, ha egy kicsit a fantáziánkra bízzuk. A szuflé jól ismert, ám elég nehéz desszert, ennek a könnyített változatát hoztuk el tojásfehérjéből. Könnyű, habos, gyorsan elkészíthető és isteni finom.

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 10-12 dkg vaníliás porcukor
  • 8 dkg barack- vagy málnalekvár
  • tálaláshoz 4 dkg porcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket 1-2 csepp citromlé hozzáadásával habbá verjük, majd kanalanként, erőteljes keveréssel, beledolgozzuk a vaníliás porcukrot, végül hozzákeverjük a baracklekvárt. Kizsírozott tűzálló tálba felhalmozzuk, a tetejét csillagcsővel ellátott nyomózsákba tett habbal díszítjük, vagy kanállal meghúzogatjuk, mint a vajat szokták. Meleg sütőben, lassan, világos rózsaszínűre sütjük. Ekkor cukorszóróból porcukorral meghintjük, a sütőbe visszatéve addig folytatjuk a sütést, amíg a cukor karamellesedik.