Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nyári zöldségraguleves

Egész télen azt az időszakot várjuk, amikor végre a zöldségeseknél, a piacokon, a boltok polcain megjelennek az „új zöldségek”. Ez adta az ihletet ahhoz is, hogy egy remek zöldségragulevest mutassunk be. A frissesség, a tavasz illata köszön vissza ebből az ételből.

Hozzávalók:

  • 5 sárgarépa
  • 5 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 1 karalábé
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 újhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 4 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerin
  • 3,5 l víz

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra felkockázzuk. Az olajat megforrósítjuk, majd egyszerre rátesszük az összes zöldséget. Néhány percet kevergetve pirítjuk, közben megsózzuk, nagyon kevés vizet aláöntünk. Ezután felöntjük 3,5 l forrásban lévő vízzel, borsot őrlünk, ill. szerecsendiót reszelünk rá. Ha kell, még tovább sózzuk. Lefedjük, és forrástól számítva kevés ideig, kb. 5-6 percig főzzük. Közben felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez, épp csak felforraljuk ezzel, és kész is vagyunk.