Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Narancsos-rozmaringos-gesztenyés töltött pulykarolád

Hozzávalók:

1 kg pulykamell

A töltelékhez:

2 zsemle

4 evőkanál olívaolaj

5 dkg vaj

1 nagy fej vöröshagyma

2 dl tejszín a zsemle áztatásához

1 tojás elhabarva

20 dkg hámozott sült gesztenye feldarabolva

1 narancs reszelt héja

bors

a tetejére

10 dkg szeletelt bacon

Elkészítés:

A töltelékhez a felkockázott zsemléket elterítjük egy tűzálló tálba és meglocsoljuk az olajjal, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre pirítjuk. Ráöntjük a tejszínt, hagyjuk, hogy felszívja a folyadékot.

A felaprított hagymát megpirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a zsemlékhez a többi hozzávalóval együtt.

A pulykamellet egy vágódeszkára fektetjük, vízszintesen bevágjuk, de ne teljesen, majd széthajtjuk, így kapunk egy nagy lapos húst.

Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Alufóliára terítjük, hosszában elterítjük rajta a tölteléket, feltekerjük, ráhajtjuk a fóliát és jól lezárjuk. Aki ügyesebb, megkötheti zsinórral is, azzal együtt is le lehet fóliázni.

180 fokon 45 percig sütjük, majd kibontjuk a fóliából, és további 15 percig sütjük. Szeletelve tetszés szerinti körettel tálaljuk. Karácsonykor nagyon illik hozzá a kelbimbó.