Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mustáros répaleves

Vannak olyan alapanyagok, amik sosem kapnak főszerepet egy ételben. Ilyen a sárgarépa is. Mutatjuk, milyen nagyszerű leves készíthető belőle, kevés hozzávalóval, pillanatok alatt.

Hozzávalók:

  • 7 közepes sárgarépa
  • 2 csipet só
  • bors és só ízlés szerint
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 g vaj
  • 4 dl víz
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, és kevés vajban megpirítjuk. A répákat szintén meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a hagymához adjuk. Picit pároljuk tovább együtt, ezután öntjük fel a vízzel. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Forraljuk alaposan fel, majd forrón tálaljuk.