Vannak olyan alapanyagok, amik sosem kapnak főszerepet egy ételben. Ilyen a sárgarépa is. Mutatjuk, milyen nagyszerű leves készíthető belőle, kevés hozzávalóval, pillanatok alatt.

Hozzávalók:
- 7 közepes sárgarépa
- 2 csipet só
- bors és só ízlés szerint
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 g vaj
- 4 dl víz
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, és kevés vajban megpirítjuk. A répákat szintén meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a hagymához adjuk. Picit pároljuk tovább együtt, ezután öntjük fel a vízzel. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Forraljuk alaposan fel, majd forrón tálaljuk.