Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Mogyorós répatorta

Milyen desszert vagy torta illene leginkább a húsvéthoz, ha nem a répatorta? Több változata is van, mi most a mogyorósat mutatjuk be.

Hozzávalók:

  • reszelt narancshéj
  • igény szerint marcipánmassza
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 30 dkg méz
  • 3 evőkanál narancs kifacsart leve
  • 8 tojás
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 50 dkg mogyoró
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 50 dkg sárgarépa

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk 2 evőkanál lisztet, a mézet, mogyorót, sütőport, valamint a narancslével és reszelt narancshéjjal összekevert tojássárgájákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Ha szépen eldolgoztuk a masszát, kivajazott, sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 55 percig sütjük. Sütés után rácsra borítjuk, és óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt. Hagyjuk hűlni, közben a bevonathoz a lekvárt kevés vízzel felforraljuk, megkenjük vele a lehűlt tészta tetejét és oldalát egyaránt. A vízgőz fölött felolvasztott fehér csokoládéval megkenjük a torta tetejét, majd a marcipánmasszából apró répákat formázunk, ezzel díszítjük.