Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mogyorós répatorta

Milyen desszert vagy torta illene leginkább a húsvéthoz, ha nem a répatorta? Több változata is van, mi most a mogyorósat mutatjuk be.

Hozzávalók:

  • reszelt narancshéj
  • igény szerint marcipánmassza
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 30 dkg méz
  • 3 evőkanál narancs kifacsart leve
  • 8 tojás
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 50 dkg mogyoró
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 50 dkg sárgarépa

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk 2 evőkanál lisztet, a mézet, mogyorót, sütőport, valamint a narancslével és reszelt narancshéjjal összekevert tojássárgájákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Ha szépen eldolgoztuk a masszát, kivajazott, sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 55 percig sütjük. Sütés után rácsra borítjuk, és óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt. Hagyjuk hűlni, közben a bevonathoz a lekvárt kevés vízzel felforraljuk, megkenjük vele a lehűlt tészta tetejét és oldalát egyaránt. A vízgőz fölött felolvasztott fehér csokoládéval megkenjük a torta tetejét, majd a marcipánmasszából apró répákat formázunk, ezzel díszítjük.