Hozzávalók:
30 db 14×14 cm-es réteslap darab
10 dkg üvegtészta
20 dkg sertéshús
1 tk étkezési keményítő
3 ek sherry
1-2 gerezd fokhagyma
1 db, 4 cm hosszú gyömbér
1 csomó újhagyma
2-3 csilipaprika
2 ek olaj
2 ek szezámolaj
cukor, só, bors
1 ek ázsiai halszósz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tésztát lobogó vízben 30 percig főzzük. A húst vékony csíkokra vágjuk, étkezési keményítővel bedörzsöljük, és sherryvel meglocsoljuk. A fokhagymát, az újhagymát és a gyömbért apróra vágjuk. A chilit kicsumázzuk és felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk a wokban, és megpirítjuk benne a fokhagymát és a gyömbért. Rádobjuk a húst, és magas hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, az újhagymát és a csilit. Magas hőfokon, kevergetve sütjük, majd megfűszerezzük és hagyjuk kihűlni.
Egy-egy tésztalapot megtöltünk 1 ek töltelékkel, majd összehajtjuk, és lazán felgöngyöljük. Bő, forró olajban kisütjük. Tetszés szerint tejföllel vagy szójaszósszal tálaljuk!