Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Mézes sült húsgombóc

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
3 szelet kenyér
1 db tojás
5 nagy fej vöröshagyma
1 nagy pritaminpaprika
1 fej kis fokhagyma
10 dkg trappista sajt
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
3 teáskanál méz
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
0,5 dl víz

Elkészítés:

1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén. A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal. A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk. Sütőben készre sütjük.
A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik, és nagyon bebarnul. Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk. A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük. Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.