Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mézes sült húsgombóc

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
3 szelet kenyér
1 db tojás
5 nagy fej vöröshagyma
1 nagy pritaminpaprika
1 fej kis fokhagyma
10 dkg trappista sajt
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
3 teáskanál méz
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
0,5 dl víz

Elkészítés:

1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén. A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal. A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk. Sütőben készre sütjük.
A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik, és nagyon bebarnul. Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk. A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük. Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.