Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói sertésragu burgonya alatt sütve

A mexikói konyha is hasonló, mint a miénk: tartalmasak, praktikusak és nagyon finomak az ételeik. A praktikusság alatt most azt értjük, egy komplett főételt (körettel) gyakran egyben készítenek el. Ilyen a mexikói sertésragu burgonya alatt sütve, ami egy isteni ebédnek a főszereplője lehet.

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 kis doboz konzerv vörös bab
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 2 jalapeno paprika
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt feketebors
  • chilipor
  • római kömény
  • oregánó

A burgonyához:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj
  • kevés só

Elkészítés:

A húst, a szalonnát, a paprikákat és az újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Lepirítjuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát. Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára, majd egy hőálló edény aljára öntjük. Közben a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, és kevés vajjal, tejföllel alaposan összetörjük. Ezt egyenletesen eloszlatjuk a ragun, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.