Ha már a karácsonyi menüt tervezgetitek, akkor előételként tökéletes étvágykeltő a borleves. Általában ilyenkor szokták készíteni, ami a mazsolával és a tejszínnel tökéletes ünnepi hangulatúvá válik. Tuti nyerő indítása az ételsornak.

Hozzávalók:
- 1 tojássárgája
 - 1 ek finomliszt
 - 3 dl víz
 - 5 dl fehérbor
 - 5 dkg cukor
 - őrölt szegfűszeg
 - citromhéj
 - őrölt fahéj
 - só
 - főzőtejszín
 - mazsola
 
Elkészítés:
A tojássárgáját a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A bort a cukorral, a szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és egy kevés sóval felforraljuk, majd a tojásos vízhez öntjük. Tűzre tesszük, ízlés szerint tejszínt öntünk hozzá és addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Csészékbe szűrve tálaljuk, majd megszórjuk mazsolával.







