Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Matcha teás piskótatekercs

A piskótatekercs is lehet izgalmas, ha kicsit átvariáljuk a tölteléket vagy magát a tésztát. A matcha tea desszertekhez is jó „fűszer”, ezt bizonyítja ez a sütemény is.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 egész tojás
  • 2 púpozott ek porcukor
  • 1 ek matcha teapor
  • 3 púpozott ek finomliszt
  • 2 teáskanál méz

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 6 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit kimérjük egy edénybe, és addig keverjük, amíg a massza krémes állagú és szép világoszöld színű nem lesz.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe egyenletesen belesimítjuk a tésztát, és 175 fokon 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit a vanília és a habtejszín kivételével sűrűre főzzük, majd folpackkal lefedve hűtőben lehűtjük. Amíg hűl a krémünk, kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a lehűtött krémhez, és hozzáadjuk a 1 tk vaníliát is.
A kihűlt piskótát porcukorral enyhén megszórt sütőpapírra átfordítjuk, és egyenletesen megkenjük a krémmel. Óvatosan feltekerjük. Folpackkal jól betekerjük, és hűtőben hűtjük min. 2 órát.