Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Matcha teás piskótatekercs

A piskótatekercs is lehet izgalmas, ha kicsit átvariáljuk a tölteléket vagy magát a tésztát. A matcha tea desszertekhez is jó „fűszer”, ezt bizonyítja ez a sütemény is.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 egész tojás
  • 2 púpozott ek porcukor
  • 1 ek matcha teapor
  • 3 púpozott ek finomliszt
  • 2 teáskanál méz

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 6 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit kimérjük egy edénybe, és addig keverjük, amíg a massza krémes állagú és szép világoszöld színű nem lesz.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe egyenletesen belesimítjuk a tésztát, és 175 fokon 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit a vanília és a habtejszín kivételével sűrűre főzzük, majd folpackkal lefedve hűtőben lehűtjük. Amíg hűl a krémünk, kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a lehűtött krémhez, és hozzáadjuk a 1 tk vaníliát is.
A kihűlt piskótát porcukorral enyhén megszórt sütőpapírra átfordítjuk, és egyenletesen megkenjük a krémmel. Óvatosan feltekerjük. Folpackkal jól betekerjük, és hűtőben hűtjük min. 2 órát.