Hozzávalók:
A tésztához:
47-50 dkg liszt
10 dkg vaj
20 dkg cukor
3 evőkanál méz
2 tojás
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál szódabikarbóna
1 kávéskanál ecet
A krémhez:
4 tubus cukrozott sűrített tej
35 dkg vaj
10 dkg darált dió
2 evőkanál konyak
Elkészítés:
A cukrot, a vajat, a mézet és a tojást gőz fölött alaposan kikeverjük. Levesszük a tálat a gőzről, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert szódaport, a tejfölt és a lisztet. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni kb. 1 órát, amíg kihűl. Utána 6 egyforma darabra vágjuk, papírvékonyra kinyújtjuk egyesével és sütőpapíros 20×32 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon kb. 5 perc alatt.
A sűrített tejet egy lábosba öntjük, és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, míg barna krémet kapunk, nem kell túl sűrűre főzni. Hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a karamellizált tejet, majd a darált diót és a konyakot.
A hat tésztalapot egyenként megkenjük krémmel, a lapokat előbb meglocsoljuk bőven konyakkal, a tetejére is krém kerül, majd durvára darált dióval bőven megszórjuk. 2-3 nap múlva az igazi!