Az elfoglalt hétköznapokon nem kell túlgondolni, ha egy süteményre vagy édességre vágyunk. Vegyünk kész tésztát, és pillanatok alatt elkészül a vágyott desszert. Ilyen a mangós kosárka is, aminek az alapja egy bolti rétes tészta.
Hozzávalók:
- 1 csomag rétes tészta
- 2 nagy mangó
- 25 dkg mascarpone
- 3-3,5 dl vaníliás joghurt vagy narancsos joghurt
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
A mangót meghámozzuk, 1,5 evőkanál mézet rácsurgatunk, majd botmixerrel pürésítjük. A mascarponét a joghurttal, a maradék mézzel, valamint a vaníliás cukorral krémesre kavarjuk, majd a két részt óvatosan összekeverjük. A muffinsütőt kiolajozzuk. A réteslapot óvatosan szétszedjük, nedves konyharuhára terítjük, és 10-10 cm-es négyzetekre vágunk. Jól megkenjük a kockákat vajjal. A lapokat belehelyezzük a muffinsütő mélyedéseibe, ügyelve, hogy ne szakadjanak ki. Ha kevésnek találjuk az egy lapot, vagy kiszakad, lehet duplán is pakolni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és néhány perc alatt pirosra sütjük a tésztákat. Óvatosan kiszedjük a megsült kosárkákat, és megtöltjük a krémmel. Tegyük be egy kis időre a hűtőbe, és már fogyaszthatjuk is.