Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mangós kosárka

Az elfoglalt hétköznapokon nem kell túlgondolni, ha egy süteményre vagy édességre vágyunk. Vegyünk kész tésztát, és pillanatok alatt elkészül a vágyott desszert. Ilyen a mangós kosárka is, aminek az alapja egy bolti rétes tészta.

Hozzávalók:

  • 1 csomag rétes tészta
  • 2 nagy mangó
  • 25 dkg mascarpone
  • 3-3,5 dl vaníliás joghurt vagy narancsos joghurt
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

A mangót meghámozzuk, 1,5 evőkanál mézet rácsurgatunk, majd botmixerrel pürésítjük. A mascarponét a joghurttal, a maradék mézzel, valamint a vaníliás cukorral krémesre kavarjuk, majd a két részt óvatosan összekeverjük. A muffinsütőt kiolajozzuk. A réteslapot óvatosan szétszedjük, nedves konyharuhára terítjük, és 10-10 cm-es négyzetekre vágunk. Jól megkenjük a kockákat vajjal. A lapokat belehelyezzük a muffinsütő mélyedéseibe, ügyelve, hogy ne szakadjanak ki. Ha kevésnek találjuk az egy lapot, vagy kiszakad, lehet duplán is pakolni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és néhány perc alatt pirosra sütjük a tésztákat. Óvatosan kiszedjük a megsült kosárkákat, és megtöltjük a krémmel. Tegyük be egy kis időre a hűtőbe, és már fogyaszthatjuk is.