Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mandulás aprósütemény

Ennek az isteni mandulás aprósüteménynek több előnye is van. Sokáig eláll, így hamarabb rá lehet készülni a vendégségre, valamint apró mérete miatt tökéletesen megfelel vendégváró falatoknak is. Éppen ezért a karácsonyi ételsorba is tökéletesen passzol. De csak úgy, hétköznap is felér egy ajándékkal, ha készen van otthon.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj, szobahőmérsékletű
  • 2 tojás
  • fél csésze finom búzadara
  • fél csésze cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 csésze liszt
  • 12 dkg mandula

A sziruphoz:

  • 3 csésze cukor
  • 4 csésze víz
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A sziruphoz egy serpenyőben összeforraljuk a vizet a cukorral. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, addig kevergetjük, amíg egészen feloldódik, majd le is vehetjük a tűzről. Egy robotgép segítségével összedolgozzuk a vajat, a cukrot, a tojást, és a búzadarát. Lassan hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk a tésztát. Jöhet hozzá a sütőpor és a vanília kivonat. A tészta legyen lágy. Alakítsunk kis labdákat a tésztából, akkorák legyenek, mint egy dió. Helyezzük a golyókat egy papírral bélelt tepsibe. Enyhén lelapítjuk, majd a közepébe nyomjunk egy-egy mandulát. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és 30-40 perc alatt enyhén aranyszínűre sütjük. Majd kivesszük a sütőből, és amíg meleg, ráöntjük az előkészített szirupot.