Eper, málna, nehéz választani a két gyümölcs közül, melyiket használjuk egy csodálatos sütemény alapanyagaként. Mi most a málna mellett döntöttünk, mégpedig egy pofonegyszerű desszerthez – még ha úgy is tűnik, hogy nagyon bonyolult. A tésztát készen meg lehet vásárolni, ettől nagyobb könnyebbség pedig talán nem is létezik a háziasszonyok számára.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 30 dkg málna
- 8 ek porcukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1.5 dl víz
- 2 csomag habfixáló
- 50 dkg tehéntúró
Elkészítés:
A fagyasztott leveles tésztát kiengedjük, és 24 hosszú csíkra vágjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A formákat kivajazzuk, majd a csíkokat rátekerjük, a leveles tészták kicsit fedjék egymást, mert különben szétjönnek. Előmelegített sütőben megsütjük, nálam kb. 15-18 perc volt. Még melegében lehúzzuk a formáról. A málnát megmossuk, zöldjét leszedjük, és botmixerrel és 4 evőkanál porcukorral pürésítjük. Lábosban felforraljuk, majd a keményítővel elkevert vízzel besűrítjük. Kihűtjük. A túrót szitán áttörjük, a málnához adjuk, majd belekeverjük a maradék porcukrot és a habfixálót, alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük a krémet, és a kihűlt rolókat megtöltjük vele. Porcukorral meghintve tálaljuk.