Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Málnás-túrós habroló

Eper, málna, nehéz választani a két gyümölcs közül, melyiket használjuk egy csodálatos sütemény alapanyagaként. Mi most a málna mellett döntöttünk, mégpedig egy pofonegyszerű desszerthez – még ha úgy is tűnik, hogy nagyon bonyolult. A tésztát készen meg lehet vásárolni, ettől nagyobb könnyebbség pedig talán nem is létezik a háziasszonyok számára.

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 30 dkg málna
  • 8 ek porcukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1.5 dl víz
  • 2 csomag habfixáló
  • 50 dkg tehéntúró

Elkészítés:

A fagyasztott leveles tésztát kiengedjük, és 24 hosszú csíkra vágjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A formákat kivajazzuk, majd a csíkokat rátekerjük, a leveles tészták kicsit fedjék egymást, mert különben szétjönnek. Előmelegített sütőben megsütjük, nálam kb. 15-18 perc volt. Még melegében lehúzzuk a formáról. A málnát megmossuk, zöldjét leszedjük, és botmixerrel és 4 evőkanál porcukorral pürésítjük. Lábosban felforraljuk, majd a keményítővel elkevert vízzel besűrítjük. Kihűtjük. A túrót szitán áttörjük, a málnához adjuk, majd belekeverjük a maradék porcukrot és a habfixálót, alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük a krémet, és a kihűlt rolókat megtöltjük vele. Porcukorral meghintve tálaljuk.