Egymást követik a csodálatosabbnál csodálatosabb gyümölcsök szezonja. Nincs ötleted, milyen desszertet készíts hétvégére? Nagyon egyszerű, mert végy egy kis málnát, és egy pofon egyszerű, ám annál mutatósabb süteményt dobj össze. Különösebb gyakorlat sem kell, mert a tésztát csak össze kell gyúrni, és már morzsolhatod is a sütőedénybe.
Hozzávalók:
- 12 dkg zabpehely
- 17 dkg finomliszt
- 20 dkg barna cukor
- 15 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 50 dkg málna
Elkészítés:
A sütőport és a sót belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és 12 dkg barna cukrot. Egyenletesre összekavarjuk, végül belereszeljük a hideg vajat, és kézzel összemorzsoljuk. Nem áll össze teljesen, nem lesz gyúrt tészta állaga. A friss málnát megszórjuk kb. 8 dkg barna cukorral, és villával kissé összetörjük. A tésztakeverék 2/3-át egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, jól lelapogatjuk. Rákanalazzuk a cukros málnát. A maradék tésztakeveréket rámorzsoljuk a málnarétegre. 160 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.