Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Málnás charlotte torta

A charlotte torta igazi kihívás a sütni vágyóknak. Viszont a végeredmény magáért beszél. A könnyű, joghurtos gyümölcsös tölteléket körbe ölelő tekercsek teszik elegánssá. Tökéletes desszert a nyári időszakban.

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

  • 5 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 ek málnalekvár

A töltelékhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dl görög joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 citromból nyert citromhéj
  • 20 dkg málna
  • 6 db lapzselatin

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a gáztepsit sütőpapírral bevonjuk. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. A sárgájás masszába beleforgatjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, majd pár határozott mozdulattal összeforgatjuk. A tepsire simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük sütőpapírral együtt. Ha kihűlt, megkenjük málnalekvárral, és újra feltekerjük, ezúttal már a papír nélkül. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre, majd pici vízzel mikróban langyosra melegítjük, simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a joghurtot, a porcukrot, citromhéjat, végül a langyosra hűlt zselatint, majd kb. félórára hűtőbe tesszük. Egy mély üvegtálat kibélelünk folpackkal, és beborítjuk piskótatekercs-szeletekkel. A krém kb. 1/3-át beleöntjük, ráhalmozzuk a málna felét, jöhet újabb adag krém, a málna másik fele, majd a maradék krémet is elsimítjuk a tetején, ami majd a torta alja lesz. Pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy nagy tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk a folpackot, és már szeletelhetjük is.