Hozzávalók:
10 kifli
1,5 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg darált mák
ízlés szerint porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
5 dkg tea vaj
1/2 citrom reszelt héj
Elkészítés:
Az 1 liter tejből megfőzzük a vaníliás pudingot, ízlés szerint cukrozva, majd néhányszor megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg, langyosra kihűtjük. Közben a kifliket felkarikázzuk és egy nagyobb tálba tesszük.
A megmaradt tejet felforraljuk a vajjal, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és annyi sima cukorral, amennyit az ízlésünk megkíván. Ha felforrt a tej, nyakon öntjük vele a kifli darabokat. Várunk egy kicsit, hogy a kiflik magába szívják a tejet, majd a darált mákkal megszórjuk, és lazán összekeverjük az egészet.
Az ínyencek csorgathatnak rá egy kis mézet is. A langyos pudingot eladagoljuk hat pohárba, majd belehalmozzuk a kész mákos gubát.
Egy órára a hűtőbe tesszük hűlni, majd tálaláskor kész mákos gubát egy pohár aljára és a langyos pudingot, desszert kelyhekbe rétegesen lerakjuk, majd 1 órára hűvös helyre tesszük lehűlni.