Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mákos guba pohárban

Hozzávalók:

10 kifli
1,5 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg darált mák
ízlés szerint porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
5 dkg tea vaj
1/2 citrom reszelt héj

Elkészítés:

Az 1 liter tejből megfőzzük a vaníliás pudingot, ízlés szerint cukrozva, majd néhányszor megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg, langyosra kihűtjük. Közben a kifliket felkarikázzuk és egy nagyobb tálba tesszük.
A megmaradt tejet felforraljuk a vajjal, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és annyi sima cukorral, amennyit az ízlésünk megkíván. Ha felforrt a tej, nyakon öntjük vele a kifli darabokat. Várunk egy kicsit, hogy a kiflik magába szívják a tejet, majd a darált mákkal megszórjuk, és lazán összekeverjük az egészet.
Az ínyencek csorgathatnak rá egy kis mézet is. A langyos pudingot eladagoljuk hat pohárba, majd belehalmozzuk a kész mákos gubát.
Egy órára a hűtőbe tesszük hűlni, majd tálaláskor kész mákos gubát egy pohár aljára és a langyos pudingot, desszert kelyhekbe rétegesen lerakjuk, majd 1 órára hűvös helyre tesszük lehűlni.