Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Levelestésztába bújtatott tökös csirkehús

Hozzávalók:

3 csirkemell filé

20 dkg tökbél (bármilyen tök használható hozzá)

1 nagy szál póréhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

25 dkg leveles tészta

bors

majoránna

pirospaprika

2 tojás

2 dl étolaj

Elkészítés:

Megpucoljuk a vöröshagymát és a póréhagymát. Mindkettőt kockákra vágjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, amiben a forró olajon megpároljuk.

A csirkemellet ledaráljuk, a tökbelet apró kockákra vágjuk, majd a már megpárolt hagymához tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával. De ezeket már nem sütjük tovább, ugyanis majd a tésztában sülnek össze.

Kinyújtjuk a tésztát, nagyjából fél centire, és a tölteléket a közepébe (hosszában) elterítjük. A szélein hagyjunk ki 2-3 centit, ugyanis úgy kell majd összezárni, hogy ne folyjék ki a töltelék.

Feltekerjük, áttesszük egy tepsibe, és megkenjünk tojással.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 35-40 percig sütjük. De figyeljünk rá, nehogy megégjen a tészta!