Hozzávalók:
3 csirkemell filé
20 dkg tökbél (bármilyen tök használható hozzá)
1 nagy szál póréhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg leveles tészta
só
bors
majoránna
pirospaprika
2 tojás
2 dl étolaj
Elkészítés:
Megpucoljuk a vöröshagymát és a póréhagymát. Mindkettőt kockákra vágjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, amiben a forró olajon megpároljuk.
A csirkemellet ledaráljuk, a tökbelet apró kockákra vágjuk, majd a már megpárolt hagymához tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával. De ezeket már nem sütjük tovább, ugyanis majd a tésztában sülnek össze.
Kinyújtjuk a tésztát, nagyjából fél centire, és a tölteléket a közepébe (hosszában) elterítjük. A szélein hagyjunk ki 2-3 centit, ugyanis úgy kell majd összezárni, hogy ne folyjék ki a töltelék.
Feltekerjük, áttesszük egy tepsibe, és megkenjünk tojással.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 35-40 percig sütjük. De figyeljünk rá, nehogy megégjen a tészta!