A mexikói konyhának köszönhetjük a kukoricalevest. Most még javában tart a szezonja, érdemes minél többféleképpen elkészíteni.
Hozzávalók:
- 1 lilahagyma
- 3 cső kukorica
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- só
- curry
- 1 evőkanál friss koriander
- 1 jalapeno
Elkészítés:
A kukoricát föltesszük főni kb. 1 liter vízzel. Ha puha, kiszedjük, és késsel levágjuk róla a szemeket. Ezután visszatesszük a lébe, majd hozzáadjuk a leveskockát és ízlés szerint sót, a felkockázott lilahagymát. Forrás után 5-10 perccel hozzáadjuk a tejszínt, és egy csipet curryt. A kukoricának a egyharmadát kiszedjük lé nélkül, és lepürésítjük. Ezután visszatesszük a kukoricaszemeket, a tűzön egy forralunk rajta, és tálalhatjuk. Díszítésként szeleteljünk rá jalapeno paprikát és szórjuk meg friss korianderrel.