Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kukoricaleves jalapenóval

A mexikói konyhának köszönhetjük a kukoricalevest. Most még javában tart a szezonja, érdemes minél többféleképpen elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 lilahagyma
  • 3 cső kukorica
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • curry
  • 1 evőkanál friss koriander
  • 1 jalapeno

Elkészítés:

A kukoricát föltesszük főni kb. 1 liter vízzel. Ha puha, kiszedjük, és késsel levágjuk róla a szemeket. Ezután visszatesszük a lébe, majd hozzáadjuk a leveskockát és ízlés szerint sót, a felkockázott lilahagymát. Forrás után 5-10 perccel hozzáadjuk a tejszínt, és egy csipet curryt. A kukoricának a egyharmadát kiszedjük lé nélkül, és lepürésítjük. Ezután visszatesszük a kukoricaszemeket, a tűzön egy forralunk rajta, és tálalhatjuk. Díszítésként szeleteljünk rá jalapeno paprikát és szórjuk meg friss korianderrel.