Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Krumplis kelkáposztaleves

Rakott kelkáposzta, kelkáposzta főzelék, nagyjából ennyiben ki is merül azon receptek tára, amik ebből az isteni zöldségből készülnek. Egy kis fantáziával azonban lehet bővíteni a repertoárt, például ezzel a krumplival dúsított kelkáposztalevessel. Ráadásul ez az alapanyag télen-nyáron kapható, bármikor elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 2 közepes vöröshagyma
  • olaj
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 4 közepes krumpli
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • pici liszt
  • ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál majoránna

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, krumplit felkockázzuk, a káposztát laskára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és egy kevés olajon megdinszteljük, erre tesszük a darabolt hozzávalókat, és felöntjük annyi vízzel, hogy elegendő mennyiségű levet kapjunk. Amikor megfőtt, akkor a zsiradékból és a lisztből, a zúzott fokhagymával rántást készítünk, majd a tejfellel elkeverjük, és a levest a rántással besűrítjük, majoránnával ízesítjük.