Rakott kelkáposzta, kelkáposzta főzelék, nagyjából ennyiben ki is merül azon receptek tára, amik ebből az isteni zöldségből készülnek. Egy kis fantáziával azonban lehet bővíteni a repertoárt, például ezzel a krumplival dúsított kelkáposztalevessel. Ráadásul ez az alapanyag télen-nyáron kapható, bármikor elkészíthető.
Hozzávalók:
- 2 közepes vöröshagyma
- olaj
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 4 közepes krumpli
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- pici liszt
- só
- ételízesítő
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál majoránna
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, krumplit felkockázzuk, a káposztát laskára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és egy kevés olajon megdinszteljük, erre tesszük a darabolt hozzávalókat, és felöntjük annyi vízzel, hogy elegendő mennyiségű levet kapjunk. Amikor megfőtt, akkor a zsiradékból és a lisztből, a zúzott fokhagymával rántást készítünk, majd a tejfellel elkeverjük, és a levest a rántással besűrítjük, majoránnával ízesítjük.