Ha nincs ötleted, milyen vendégváró falatokat készíts a ünnepi várakozáskor, mutatunk egy nem mindennapi ötletet. A zellerszárba töltött körözött mutatós és tökéletes egy kiadós menü megkezdéséhez.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 25 dkg túró
- 10 dkg puha vaj
- 2 tk mustár
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk pirospaprika
- 2 kk őrölt chili
- 3 csepp citromlé
- tálaláshoz 5 szál halványító zeller és zöldpaprika
Elkészítés:
A megpucolt hagymát lereszeljük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a vajat és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával és az őrölt chilivel, majd rácsepegtetünk néhány csepp citromlevet. Villával vagy robotgéppel alaposan elkeverjük, majd fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük. Csak tálalás előtt töltjük meg a zellerszárakat, hogy frissen, ropogósan kerüljön az asztalra. Díszíthetjük még vékony karikára vágott zöldpaprikával, esetleg újhagymával.