Ez a leves is olyan, amitől új erőre kaphattok a dolgos napokon. Tartalmas, ízletes, és a háziasszonyoknak egy jó hírrel is szolgálunk, pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 5 szem burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 pohár tejföl
- 12 szál újhagyma
- 3 ág friss kakukkfű
- 15 dkg száraz gyulai kolbász
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Egy fazékban felforrósítsuk az olívaolajat, hozzáadjuk a finomra összevágott fokhagymát. Addig hevítsük, míg a fokhagyma sisteregni kezd. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és az újhagymát, néhány percig pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel. Felkockázzuk a meghámozott burgonyát és a levesbe öntjük. Csokorba kötött kakukkfűvel, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Nagyjából tíz percig főzzük. Ha a burgonya már puha, hozzátesszük a felkarikázott kolbászt, és tovább forraljuk pár percig. Egy kis tálban a tejfölhöz szedünk egy-két szedőkanálnyi levest, csomómentesre keverjük, és állandóan kevergetve a leveshez öntjük, forralunk rajta egyet, és azonnal tálalhatjuk.