Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kolbászos burgonyaleves

Ez a leves is olyan, amitől új erőre kaphattok a dolgos napokon. Tartalmas, ízletes, és a háziasszonyoknak egy jó hírrel is szolgálunk, pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 5 szem burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 12 szál újhagyma
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 15 dkg száraz gyulai kolbász
  • őrölt bors

Elkészítés:

Egy fazékban felforrósítsuk az olívaolajat, hozzáadjuk a finomra összevágott fokhagymát. Addig hevítsük, míg a fokhagyma sisteregni kezd. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és az újhagymát, néhány percig pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel. Felkockázzuk a meghámozott burgonyát és a levesbe öntjük. Csokorba kötött kakukkfűvel, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Nagyjából tíz percig főzzük. Ha a burgonya már puha, hozzátesszük a felkarikázott kolbászt, és tovább forraljuk pár percig. Egy kis tálban a tejfölhöz szedünk egy-két szedőkanálnyi levest, csomómentesre keverjük, és állandóan kevergetve a leveshez öntjük, forralunk rajta egyet, és azonnal tálalhatjuk.