Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Klasszikus diós patkó

Ezt a süteményt gyakran készítik ünnepek alkalmával. De talán pont azért tökéletes választás a hétköznapokban is, mert egy jól lezárt doboznak napokig eláll. Akár egész héten csemegézhet belőle a család.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A kiflik meghempergetéséhez:

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk a porcukorral, hozzáadjuk a darált diót, majd a lisztet, és jól összedolgozzuk. Hosszú rudakat nyújtunk belőle, majd 7 cm-es darabokra vágjuk. Egy kicsit megsodorjuk mindegyiket, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sül. Vigyázzunk, nehogy túlsüljön, mert akkor száraz lesz. Még forrón megforgatjuk vaníliás porcukorba. Kb. 60 db patkó lesz belőle.