Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Klasszikus diós patkó

Ezt a süteményt gyakran készítik ünnepek alkalmával. De talán pont azért tökéletes választás a hétköznapokban is, mert egy jól lezárt doboznak napokig eláll. Akár egész héten csemegézhet belőle a család.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A kiflik meghempergetéséhez:

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk a porcukorral, hozzáadjuk a darált diót, majd a lisztet, és jól összedolgozzuk. Hosszú rudakat nyújtunk belőle, majd 7 cm-es darabokra vágjuk. Egy kicsit megsodorjuk mindegyiket, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sül. Vigyázzunk, nehogy túlsüljön, mert akkor száraz lesz. Még forrón megforgatjuk vaníliás porcukorba. Kb. 60 db patkó lesz belőle.