Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kenyérleves

Lehet, hogy a szénhidrátmentesen étkezőknek nem lesz a kedvence, de a kenyér is tökéletes alapanyaga egy levesnek. A nagy öregek tudták, hogyan kell még a száraz, megmaradt kenyeret is újrahasznosítani. Olcsó, gyorsan elkészül, nem igényel extra hozzávalókat. Kell ennél több?

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom
  • 7,5 dkg kenyérhéj
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1,5 dkg friss bazsalikom
  • 4 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 fokhagymagerezd

Elkészítés:

Meghámozzuk és felaprítjuk a mogyoróhagymát. A bazsalikomot leöblítjük és felaprítjuk. Egy magas falú serpenyőben közepes lángon megmelegítünk 1 evőkanál olívaolajat, ebben megfuttatjuk néhány perc alatt a fokhagymát és a mogyoróhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomokat levükkel együtt. Először felforraljuk, majd kisebb lángon körülbelül 5 percig főzzük. A serpenyőbe morzsoljuk a kenyeret, és hozzáöntünk 25 cl vizet. Kevergetjük, majd addig sütjük, amíg a kenyér be nem szívja a levet, és a leves főzelék állagúvá nem válik. Hozzáadjuk a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és további 10 percen át lassú tűzön főzzük. Mélytányérban, kenyérrel és parmezán sajttal meghintve tálaljuk.