Lehet, hogy a szénhidrátmentesen étkezőknek nem lesz a kedvence, de a kenyér is tökéletes alapanyaga egy levesnek. A nagy öregek tudták, hogyan kell még a száraz, megmaradt kenyeret is újrahasznosítani. Olcsó, gyorsan elkészül, nem igényel extra hozzávalókat. Kell ennél több?

Hozzávalók:
- 2 paradicsom
- 7,5 dkg kenyérhéj
- 1 mogyoróhagyma
- 1,5 dkg friss bazsalikom
- 4 dkg parmezán sajt
- 1 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 fokhagymagerezd
Elkészítés:
Meghámozzuk és felaprítjuk a mogyoróhagymát. A bazsalikomot leöblítjük és felaprítjuk. Egy magas falú serpenyőben közepes lángon megmelegítünk 1 evőkanál olívaolajat, ebben megfuttatjuk néhány perc alatt a fokhagymát és a mogyoróhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomokat levükkel együtt. Először felforraljuk, majd kisebb lángon körülbelül 5 percig főzzük. A serpenyőbe morzsoljuk a kenyeret, és hozzáöntünk 25 cl vizet. Kevergetjük, majd addig sütjük, amíg a kenyér be nem szívja a levet, és a leves főzelék állagúvá nem válik. Hozzáadjuk a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és további 10 percen át lassú tűzön főzzük. Mélytányérban, kenyérrel és parmezán sajttal meghintve tálaljuk.