Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kelkáposztában sült tengeri hal

Nincs is jobb egy olyan ételnél, amit mondjuk úgy, csak egy tálba kell dobálni, nincs vele különösebb nagy előkészület. Ilyen a kelkáposztában sült tengeri hal is, ami egy újabb példa, a rántott halon és a halászlén kívül milyen sok módon lehet megmutatni a tányéron.

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet bármilyen fagyasztott tengeri hal filé
  • 1 közepes fej hagyma
  • 30-40 dkg burgonya
  • 50 dkg kelkáposzta
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés zsemlemorzsra

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben félpuhára főzzük. A kelkáposztát nagyobb szeletekre vágjuk, és enyhén sós vízben félig megfőzzük. A hagymát ízlés szerint kicsi kockákra vagy szeletekre vágjuk, kevés vajon vagy olívaolajon megfuttatjuk, majd óvatosan belekeverjük a félkész kelt. Sóval, kevés borssal ízesítjük. A fagyasztott halat kevés vajban vagy olívaolajban erős tűzön mindkét oldalán 1-2 percig átforgatjuk, hogy éppen világosbarnára piruljon. Egy közepes zománcos tepsit vagy nagyobb jénai edényt kivajazunk vagy olívaolajjal kikenjük, beleszeleteljük a félig főtt burgonyát, rátesszük a halszeleteket és beborítjuk a káposztával. Minden réteget után fűszerezhetünk még ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. Az ételt befedjük (alufóliával is lehet) és alacsony lángon 25-30 percig sütőben sütjük. Ezután levesszük róla a fedőt (fóliát), megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, és még néhány perc alatt enyhén pirosra sütjük.