Nincs is jobb egy olyan ételnél, amit mondjuk úgy, csak egy tálba kell dobálni, nincs vele különösebb nagy előkészület. Ilyen a kelkáposztában sült tengeri hal is, ami egy újabb példa, a rántott halon és a halászlén kívül milyen sok módon lehet megmutatni a tányéron.
Hozzávalók:
- 3-4 szelet bármilyen fagyasztott tengeri hal filé
- 1 közepes fej hagyma
- 30-40 dkg burgonya
- 50 dkg kelkáposzta
- só
- bors
- ételízesítő
- kevés zsemlemorzsra
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben félpuhára főzzük. A kelkáposztát nagyobb szeletekre vágjuk, és enyhén sós vízben félig megfőzzük. A hagymát ízlés szerint kicsi kockákra vagy szeletekre vágjuk, kevés vajon vagy olívaolajon megfuttatjuk, majd óvatosan belekeverjük a félkész kelt. Sóval, kevés borssal ízesítjük. A fagyasztott halat kevés vajban vagy olívaolajban erős tűzön mindkét oldalán 1-2 percig átforgatjuk, hogy éppen világosbarnára piruljon. Egy közepes zománcos tepsit vagy nagyobb jénai edényt kivajazunk vagy olívaolajjal kikenjük, beleszeleteljük a félig főtt burgonyát, rátesszük a halszeleteket és beborítjuk a káposztával. Minden réteget után fűszerezhetünk még ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. Az ételt befedjük (alufóliával is lehet) és alacsony lángon 25-30 percig sütőben sütjük. Ezután levesszük róla a fedőt (fóliát), megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, és még néhány perc alatt enyhén pirosra sütjük.