Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kakukkfüves csirkeleves

Mire használd föl a csirkemellet, mert túl száraznak tartod? Leveshez… Ez a csaknem már egytálételnek számító levesbe tökéletesen passzol a csirke nem mindenki által kedvelt „alkatrésze”. Olyan hamar elkészíthető, hogy akár vacsorára is összedobható, laktat, de mégsem nehéz. Tovább kell gondolkodnod, mire is használd föl a mellet.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirkemell csont nélkül
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • kis darab zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 leveskocka
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • 1 csipet kakukkfű
  • csípős fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1,25 l víz

Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, és tetszés szerint kockázzuk vagy karikázzuk. Egy megfelelő méretű fazékban az étolajt felmelegítjük és a zöldségalapot 3-5 percig pároljuk, majd rátesszük a hagymát, összepirítjuk, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, összekeverjük és felengedjük kb. 1 liter forró vízzel, beletesszük az apró darabokra vágott csirkehúst. Ha felforrt, beletesszük a leveskockát. 30 perc alatt készre főzzük. Úgy az igazi, ha a zöldségek kicsit roppannak. Forrón tálaljuk.