Mire használd föl a csirkemellet, mert túl száraznak tartod? Leveshez… Ez a csaknem már egytálételnek számító levesbe tökéletesen passzol a csirke nem mindenki által kedvelt „alkatrésze”. Olyan hamar elkészíthető, hogy akár vacsorára is összedobható, laktat, de mégsem nehéz. Tovább kell gondolkodnod, mire is használd föl a mellet.
Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemell csont nélkül
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- kis darab zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 leveskocka
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 kávéskanál ételízesítő
- 1 csipet kakukkfű
- csípős fűszerpaprika ízlés szerint
- 1,25 l víz
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, és tetszés szerint kockázzuk vagy karikázzuk. Egy megfelelő méretű fazékban az étolajt felmelegítjük és a zöldségalapot 3-5 percig pároljuk, majd rátesszük a hagymát, összepirítjuk, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, összekeverjük és felengedjük kb. 1 liter forró vízzel, beletesszük az apró darabokra vágott csirkehúst. Ha felforrt, beletesszük a leveskockát. 30 perc alatt készre főzzük. Úgy az igazi, ha a zöldségek kicsit roppannak. Forrón tálaljuk.