Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hússal töltött rántott palacsinta

A hortobágyi palacsintát kicsit újra gondoltuk. Ha már hússal töltjük a tésztát, miért ne lehetne kirántani?! Talán így már tényleg igaz lehet, amit a magyar konyhára mondanak: mindent is kirántunk.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • tej
  • szódavíz

A töltelékhez:

  • 0,5 kg sertés hús
  • zsiradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő

Elkészítés:

Először a tészta hozzávalóit összekeverjük, és sós palacsintát sütünk. Sertés húsból pörköltet készítünk, amit botmixerrel összeturmixolunk, aztán a langyosra hűlt pörköltet a palacsinta közepébe belekanalazzuk. A négy szélét felhajtjuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és olajban kisütjük. Szalmakrumplival és tartármártással tálaljuk.