A hortobágyi palacsintát kicsit újra gondoltuk. Ha már hússal töltjük a tésztát, miért ne lehetne kirántani?! Talán így már tényleg igaz lehet, amit a magyar konyhára mondanak: mindent is kirántunk.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- só
- tej
- szódavíz
A töltelékhez:
- 0,5 kg sertés hús
- zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- bors
- só
- pirospaprika
- ételízesítő
Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóit összekeverjük, és sós palacsintát sütünk. Sertés húsból pörköltet készítünk, amit botmixerrel összeturmixolunk, aztán a langyosra hűlt pörköltet a palacsinta közepébe belekanalazzuk. A négy szélét felhajtjuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és olajban kisütjük. Szalmakrumplival és tartármártással tálaljuk.