Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos lecsó nokedlivel

A lecsó már önmagában is tartalmas, de egy kis hússal és nokedlivel felturbózva igazán laktatós étellé varázsolható. A nyár, a kerti főzések slágere lehet.

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 5 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kg lecsópaprika
  • 1 kg paradicsom
  • só ízlés szerint
  • 1 kg darált sertéscomb
  • 20 dkg kolbász

A tálaláshoz:

30 dkg kész galuska

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén kisebb kockákra daraboljuk. A paradicsomokat szeleteljük, a paprikát pedig felszeleteljük. A fölmelegített bográcsba tesszük a szalonnát, majd amikor elegendő zsír sült ki belőle, rádobjuk a hagymát és együtt dinszteljük. Ha kész, hozzáöntjük az előkészített paprikát és paradicsomot, gyakori kevergetés mellett pároljuk. Ha félig kész, sózzuk, borsozzuk, de óvatosan, mert a szalonna is elég sós. Ekkor hozzátesszük a darált, egy száraz serpenyőben előre pirított húst, a karikára vágott kolbászt, és jól összekeverve készre főzzük. Amikor kész, hozzákeverjük a nokedlit, és összemelegítjük, majd tálalhatjuk. Kínáljunk hozzá finom tejfölt és kenyeret.