Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hamis gulyásleves pörköltből

Mit kezdjünk a pörkölttel, ha megmarad és már a család nem kívánja? Mutatjuk! Egy hamis gulyáslevesnek tökéletes, hogy semmi ne menjen kárba.

Hozzávalók:

  • 20 dkg császárszalonna
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 paszternák
  • 3 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 5 szem egész bors
  • 1 tk köménymag
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 ek olaj
  • 1,5 l víz
  • maradék pörkölthús (szaft nélkül) bármilyen húsból

Elkészítés:

A császárszalonna bőrét levágjuk, és félretesszük. A szalonnát kockákra felvágjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paszternákot és a krumpli megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk. Egy edénybe beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és elkezdjük sütni. Amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt pároljuk pár percig. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket is, az előzőleg levágott szalonnabőrt, majd alaposan összekeverjük, és szintén pároljuk pár percig. Amikor a zöldségek már kellően megpárolódtak megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a kész maradék pörköltünket, majd alaposan összekeverjük, és felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd félpuhára főzzük a zöldségeket. Utána beletesszük a felkockázott krumplit, ha szükséges még utána ízesítsünk, majd készre főzzük a levest. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk hozzá.