Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Halpogácsa

Magyarországon még mindig kevés halat fogyasztunk. A halászlé és a rántott halszelet mellett pillanatok alatt egy isteni halfasírt is készíthető. Önálló ételként vagy akár salátákra, főzelékekre is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 15 dkg halfilé
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 tojás1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál mustár
  • 0,5 citromsóbors

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben körülbelül 15-20 perc alatt megfőzzük. Amikor már puha, leszűrjük, és krumplinyomón átnyomjuk. Hozzákeverjük a mustárt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az újhagymát, a reszelt citromhéjat, a lecsepegtetett, áttört halat. Sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. Nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle. Végül megforgatjuk zsemlemorzsában, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat, meglocsoljuk olajjal, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.