Magyarországon még mindig kevés halat fogyasztunk. A halászlé és a rántott halszelet mellett pillanatok alatt egy isteni halfasírt is készíthető. Önálló ételként vagy akár salátákra, főzelékekre is tökéletes.
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 15 dkg halfilé
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 2 szál újhagyma
- 1 tojás1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál mustár
- 0,5 citromsóbors
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben körülbelül 15-20 perc alatt megfőzzük. Amikor már puha, leszűrjük, és krumplinyomón átnyomjuk. Hozzákeverjük a mustárt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az újhagymát, a reszelt citromhéjat, a lecsepegtetett, áttört halat. Sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. Nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle. Végül megforgatjuk zsemlemorzsában, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat, meglocsoljuk olajjal, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.