Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hagyma mártogatós sajtos kenyérrel

Időnként nem kell túl nagy dolgokban gondolkodni egy étel kapcsán. Vacsorára – de például vendégváró előételként – is tökéletes lehet a hagyma mártogatós, amit még jobban „megbolondít” a hozzá kínált sajtos kenyér. Egyszerű, olcsó és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű hagyma
  • 2 tk vaj
  • tengeri só
  • 22,5 dkg krémsajt
  • 22,5 dkg tejföl
  • 2 tk friss snidling
  • bors
  • 6 szelet zsúrkenyér
  • 15 dkg zsíros sajt
  • 1 cs zöldfűszer

Elkészítés:

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőbe közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát. Sózzuk, jól összekeverjük, és aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni. Ezután egy tálban összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, a snidlinggel a hagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy tálkába szedjük. A kenyérszeletekre reszelünk a sajtból, és néhány perc alatt a sütőben grill fokozaton megpirítjuk. A mártogatósra teszünk a sajtos kenyérből, és aprított zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.