Időnként nem kell túl nagy dolgokban gondolkodni egy étel kapcsán. Vacsorára – de például vendégváró előételként – is tökéletes lehet a hagyma mártogatós, amit még jobban „megbolondít” a hozzá kínált sajtos kenyér. Egyszerű, olcsó és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:
- 2 közepes méretű hagyma
- 2 tk vaj
- tengeri só
- 22,5 dkg krémsajt
- 22,5 dkg tejföl
- 2 tk friss snidling
- bors
- 6 szelet zsúrkenyér
- 15 dkg zsíros sajt
- 1 cs zöldfűszer
Elkészítés:
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőbe közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát. Sózzuk, jól összekeverjük, és aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni. Ezután egy tálban összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, a snidlinggel a hagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy tálkába szedjük. A kenyérszeletekre reszelünk a sajtból, és néhány perc alatt a sütőben grill fokozaton megpirítjuk. A mártogatósra teszünk a sajtos kenyérből, és aprított zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.