Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyümölcsös tejpite

Néha érdemes előkeresni nagymamáink receptes füzeteit, mi is egy ilyenben találtuk a tejpitét. Olyan egyszerű a tészta, mint a palacsintáé. Egy kis gyümölccsel megszórva különösen isteni, de anélkül is tökéletes.

Hozzávalók:

4 tojás
16 dkg finomliszt
16 dkg olvasztott vaj, langyosra hűtve
2 dl tej
12 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
40 dkg málna
még egy kis vaj a sütőtál kikenéséhez és a sütemény tetejére.

Elkészítés:

A sütőt légkeveréses üzemmódban előmelegítjük 180 fokra, egyébként 200 fokra. Egy közepes méretű szögletes, vagy egy kb. 22 cm átmérőjű kerek, kerámia sütőtálat alaposan kivajazunk. Villával könnyedén felverjük a tojásokat, majd egy keverőtálban a lisztet és egy lyukas fakanállal hozzákeverjük, ezután a lehűtött olvasztott vaj, a tej és a cukor is belekerül. Összedolgozzuk, majd egy teáskanál vaníliakivonatot beleteszünk. A kivajazott sütőtálba beleszórjuk a málnát, és egyenletesen eloszlatjuk, majd ráöntjük a kevert tésztát, és betesszük a sütőbe tíz percre. Akkor mérsékeljük a hőfokot 160 fokra, és további 15 percig sütjük. Ha letelt ez az idő is, óvatosan kivesszük a tálat, a tetejére vajforgácsokat szórunk, majd újabb tíz percre visszatesszük. Ettől lesz szép aranybarna a sütink tetejét. Ha kész, még forrón megszórjuk porcukorral, majd pihentetjük 5-10 percig. Ezután már szeletelhető.