Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Görög rizses húsgombóc leves

A magyar konyhában is több olyan leves van, aminek a fő eleme a húsgombóc, de a görögök is tartogatnak finomságokat. Ilyen a rizses húsgombóc levesük is, ami jellemzően rájuk pikáns, citromos ízesítéssel készül.

Hozzávalók:

  • 65 dkg darált sertéshús
  • 14 dkg rizs
  • 3 ek petrezselyem
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 1,2 l zöldség alaplé
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A darált húst egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a rizst, petrezselymet, az apróra vágott hagymát és a tojások fehérjét. Sóval, borssal ízesítsük, jól összedolgozzuk. Kb. dió nagyságú golyókat formázunk. Egy lábasba a levest az olajjal felfőzzük. Beletesszük a húsgolyókat, felfőzzük, és lefedve kb. 20 percig főzzük, majd fedő nélkül további 10 percet főzzük. A citromlevet elkavarjuk a tojások sárgájával. A húsgolyókat levesszük a tűzről. A forró levesből 1-2 merőkanálnyit a tojás-citromkeverékhez keverünk, majd az egészet az ételhez adjuk, és óvatosan elkavarjuk. Ha szükséges, sóval, borssal utána ízesítünk.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Úgy tűnik, reklámblokkolót használsz. ☹

Online magazinunkat ingyen olvashatod, de a tartalom előállítása pénzbe kerül. Ezt a költséget a hirdetésekből fedezzük. Kérlek, támogasd a munkánkat azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót ezen az oldalon.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock