Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Gombás rizottó

Hozzávalók:

A rizottóhoz:

15 dkg rizs
50 dl zöldség alaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg cheddar sajt reszelve
0,5 dkg vaj

őrölt fekete bors

A gombaraguhoz:

15 dkg csiperke gomba
0,5 dkg vaj

őrölt fekete bors
majoránna
kakukkfű

Elkészítés:

Az alaplevet előkészítjük, és egy lábasban takarékon melegen tartjuk, amíg a rizst előkészítjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, aprítógépbe tesszük, vagy apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat. Belerakjuk a vöröshagymát, és kis lángon pároljuk. Belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a rizst, csipet sót és 2-3 percig pirítjuk.
Az alapléből 1 merőkanálnyit hozzáadunk a rizshez, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük párolni. Merőkanalanként adjuk hozzá a levet, mindig akkor rakjuk az újat, ha már az előzőt magába szívta a rizs. 15-18 perc alatt a rizs megpárolódik, de nem fő szét. Mikor végeztünk, belekeverjük a vajat és a sajtot.
Amíg a rizst pároljuk, elkészítjük a gombát hozzá. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Pár percig pirítjuk, majd ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel és majorannával ízesítjük, és készre pirítjuk.
Tálalásnál szedünk rizottót a tányérra, merünk rá a gombából, és friss zöldfűszerrel megszórjuk.