Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gombás rizottó

Hozzávalók:

A rizottóhoz:

15 dkg rizs
50 dl zöldség alaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg cheddar sajt reszelve
0,5 dkg vaj

őrölt fekete bors

A gombaraguhoz:

15 dkg csiperke gomba
0,5 dkg vaj

őrölt fekete bors
majoránna
kakukkfű

Elkészítés:

Az alaplevet előkészítjük, és egy lábasban takarékon melegen tartjuk, amíg a rizst előkészítjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, aprítógépbe tesszük, vagy apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat. Belerakjuk a vöröshagymát, és kis lángon pároljuk. Belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a rizst, csipet sót és 2-3 percig pirítjuk.
Az alapléből 1 merőkanálnyit hozzáadunk a rizshez, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük párolni. Merőkanalanként adjuk hozzá a levet, mindig akkor rakjuk az újat, ha már az előzőt magába szívta a rizs. 15-18 perc alatt a rizs megpárolódik, de nem fő szét. Mikor végeztünk, belekeverjük a vajat és a sajtot.
Amíg a rizst pároljuk, elkészítjük a gombát hozzá. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Pár percig pirítjuk, majd ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel és majorannával ízesítjük, és készre pirítjuk.
Tálalásnál szedünk rizottót a tányérra, merünk rá a gombából, és friss zöldfűszerrel megszórjuk.