Hozzávalók:
30 dkg darált hús
3 szikkadt zsemle
20 dkg csiperkegomba
2 csirkemáj
kis fej vöröshagyma
majoránna
petrezselyemzöld
só
bors
zsemlemorzsa
2 tojás

Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük, hozzámorzsoljuk a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütjük a tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lekapart csirkemájat, majoránnát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát.
Összedolgozzuk, megkóstoljuk, ha szükséges, utána fűszerezünk.
Egy kuglófformát kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk a masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
Amikor már szép piros, ellenőrizzük hústűvel, hogy megsült-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, és mielőtt kiborítjuk a formából, picit pihentetjük.
Tetszés szerint, burgonyapürével, rizzsel, szeletelve tálaljuk.